Thursday, December 17, 2009

Holiday Mood: Lumut Hari Ke-2 & Ke-3

Hari ni merupakan hari kedua kita bercuti.. sepatutnya kita stay one more night lagi.. tp memandangkan sepupu Mummy dah sewakan rumah tuk kita menginap maka kita harus la memenuhi permintaan tuan umah.. lepas breakfast pagi tu kat Hotel kita siap²nak check out.


Opah n atuk, pakcu ngan mak ngah shima.. HK bz main hotdog..

Selesai sarapan .. kita kemas² barang nak check out..
Tapi acara wajib sebelum check out of kos la kene bergambo dulu..
buat kenang-kenangan gitu..


HK with Mummy n Daddy


Mummy suke pic ni.. so sweet 2 org buah hati Mummy nih..


Di depan tugu Marina Cove Resort Lumut


Opah with opah chu's fammy.. mak ngah shima n mak cu ika pun ade sekali..

Lepas check out n bergambar kita terus g Teluk Batik.. tp cuaca amat terik plak pagi tu.. sedangkan br kul 11 pagi dah macam kul 1.. adeh panas!!.. HK lak ngantuk .. baiknya lentok atas bahu Daddy..


Posing la lagi..


Kat kedai sebinier.. time ni cari sebinier tuk RRAFF n of kos for Mummy le.. dapat la bli bj sehelai.. nnt Mummy pakai Mummy tepek kat sini eh..

Lepas siap membeli belah yang tak seberapa tu.. kita pun teruskan perjalanan ke pekan Lumut.. tapi disebabkan cuaca yang amat panas maka tak lama pun lepak.. HK lak ngamuk nak tdo lg.. so kene le teruskan perjalan ke umah pengantin di Taman Samudera.. upenya tak la jauh mana pun umah pengantin ngan tmpt penginapan kita malam pertama tu...


Pinjam pelamin ye kak ayu.. HK nak posing ngan Mummy..

Sampai² takde acara nak buat.. maka kita pun laram la pelamin pengantin..dah lama Mummy tak posing kat pelamin.. selalu asek tgk pegantin je.. ye la kot2 bj senget ke.. vail senget ke.. kain terselak ke... kali ni harus la Mummy over sket.. hahahhaaaaa. tak de la... Mummy mulenya segan jgk.. tp lepas kene paksa br le naik...

Majlis kahwin tu pakai katering.. maka tak byk keje nak buat.. sbb sumenya dah hampir siap.. mase mule² smpi pengantin tgh bz tiup belon.. hahahaaa.. lawak je...

Pada malam nya pengantin telah selamat dinikahkan dgn sekali lafaz je.. Mummy tak dpt nak selit gambo.. umah penuh betul time tu..

Lepas selesai majlis nikah tu kita pun le ke umah yg telah disediakan tu.. baring2 lepak² .. tdo²..
Bangun pagi terus siap² ke majlis kenduri ...


Mase sampai pengantin pun dah siap di solek.. cepat tol pak andam tu mekap.. pepagi lagi dah mekap.. kejo tmpt lainpulak kot... hehehehehe.. apapun Ayu tetap cantik .. hilang muke tomboy dia..


Sementara tunggu kompang di palu.. Mummy pun amek kesempatan bergambo ngan mak ngah.. Mak ngah ni pantang ajak posing.. segala macam style kuar.. adeh!


keluarga terdekat belah pengantin perempuan

Belah petang tu lepas majlis selesai.. kita pun berkemas² nak blk KL.. adeh penat betol!!.. tp betul² enjoy.. maklumla lama tak gather² sama²..

Tapi sayang Mak Ngah (adik Mummy) je tak dpt join atas sebab² tertentu.. kalo tak mesti lagi meriah.. tak pela Ngah... nnt kita plan lagi eh..

6 comments:

Gieyana said...

wahhh..satu family pink kaler yer..sgt cung!

cik EPAL said...

cantiknya diaaa :)

Mummy Haziqah Kafiah said...

hehehehe.. makasih.. gie n cik epal...

Sidratul Muntaha said...

salam mummy fia
yup
marin cove..
hmm..
best dok?
dah pernah pergi tpi time kursus ler
seriau gak sbb bilik yg boss duduk ade puchong!!
toing!toing!toing!!

Mummy fia said...

biar betik?! ade puchong???????

errr errrr nasib la kami tak jumpe apa..

Sidratul Muntaha said...

mintak selisih
tpikan
kolam n playground kat situ mgm best
sayang lorr prgi time kita tgh boyot n kursus..
klu tak mmg selamba katak terjun tiruk jer
mihaha.
jgn plak mummy fia serik pak nak gi marina lagi..
servis n food ok jer kat situ.
kan?kan?kan?

Makeup Services:
Bridal/Wedding, Engagement, Photoshoot, Event/Dinner, Day/Night, Personal - Advance Makeup