Wednesday, April 18, 2012

Ini Si Comel Mummy..

As salam semua.. lama jgk blog tak berupdate pasal me kan.. kadang-kadang niat nak menulis tu ada.. cuma terbantut bile nak karang ayat.. nak nak plak skang ni ada je tukang berebut pc dan keyboard.. tu yg smpi tak sempat nak draft apa-apa pun..

So malam ni berkesempatan sket.. sementara tunggu mesin basuh kain siap dan si adik tdo.. dpt la me tulis sikit entry mlm ni.. Kali ni nak update pasal puteri bongsu ni.. She's now almost 7months.. pe'el pun dah macam-macam.. especially bila dpt lepas.. merata dah dia ronda.. merangkak pada usia 4 bulan stgh.. tak sempat nak menjulur pun.. dpt meniarap trus angkat bontot mabuk nak merangkak.. beza sket ngan si kakak dulu.. baru je pandai merangkak dah blajar duduk.. and now dah mabuk nak memanjat.. mulut pun dah mule keluar bahasa jermannya.. tp .. gigi sebatang pun takde lagi.. hurmm.. tang ni sama lambat macam kakak.. usia 8 bulan lebih baru keluar 2 btg.. so adik ni tak tau plak bila.. Cukup mudah tersenyum bila di agah.. tp takde bunyi gelak. Susah nk dgr dia gelak ngekek-ngekek.. melainkan si kakak yg usik.. hehehe kadang-kadang me jeles.. kakak je pandai buat adik gelak besar.. Nak amek pic ni pun jenuh me buat muke funny dgn pelbagai bunyi.. tp dia lebih rela tersengih je.. haih.. tapi bile nangis.. satu kampung bleh dgr suare nyaring nya..


Melihat adik senyum.. senang hati mummy dik.. almost seminggu adik demam.. kejap ok kejap panas.. betul² buat me risau.. and now she just recover dr fever.. meragam n merengek je tiap malam.. smpai kan me tak cukup tdo nak handle dia..demam nak dpt akalkah..? tu kata org.. smpikan tak tau nak buat apa.. takut melarat dan mudarat je.. tp alhamdulillah.. she's getting better lepas abes botol kedua ubat demam nya tu.. siap berkahak  dan selsema.. sian adik.. 


Ramai yg kata mata adik cam sportlight.. sbb hitam nya beso sgt.. hahahah.. ke tekenan masa Mummy peknen dulu.? ari² dok tgk baby comei yg galak-galak je matanya..












 Last but not least... of course my adorable girl.. si kakak.. ok Mummy admit kadang-kadang kakak sgt nakal.. buat Mummy betol² geram.. sesekali kene jgk 'belasah' dgn Mummy kan.. tp now sejak ada adik ni.. dia makin boleh kontrol perangai dia yang macam² tu.. ada masa boleh faham bile Mummy Daddy said no.. tp tp kadang-kadang booolayan.. kalo sekejap-sekejap boleh la suruh jaga adik.. macam .. kalo Mummy g buat susu dia.. haa dia akan menawarkan diri nk buaikan adik ke.. tepukkan adik ke.. agah adik main ke.. dan yang paling best.. dia akan joget smpi buat adik  gelak besar.. cuma ada part kakak blom pandai nk berkongsi.. hurmmmm....

2 comments:

miya said...

wow,,, bundarlah mata budak comel nih!!

Hazlina Shahrel said...

heheehe terima kasih...

Makeup Services:
Bridal/Wedding, Engagement, Photoshoot, Event/Dinner, Day/Night, Personal - Advance Makeup