Thursday, September 16, 2010

Menjengah Bazar Ramadhan Kuala Kangsar



Time balik kampung! Kami blk kg ari selasa malam (7/9/2010) .. tiba kat umah opah di Lubuk Merbau jam 3 pagi.. jalan time tu dah start jem sikit².. kat hentian Tapah manusia sikit punya ramai ker.. adoi.. sib baik dpt port lepak tuk makan..

Esoknya kan masih puasa... so Mr Daddy sgt eksited nak ke bazar tepi sg perak nih.. boleh tahan gak la manusia nya.. adoi.. jam baru kul 6 ptg.. makanan majoriti LAKSA.. tapi sume sold out.. huhuhu nak nak laksa yg sedap.. abeh licin .. tinggal periuk kuah je..


Tak tau la sedap ke idak .. tak bli pun..


Haaaaa ini murtabak.. memang panjang gile dia punya barisan.. smpi tak de rase nak beratur dan bli.. silap² smpi waktu berbuka pun tak dpt turn lagi.. huhuhuhu


ni dia barisannya..

Lepas selesai membeli dan cuci mata kami pun balik le.. alih² smpi satu jalan rase macam pelik pulak.. tak pernah² lalu depan padang golf nak blk umah opah tibe kali ni terlalu pulak... haaaaaa sekali tgk signboard Mr Daddy sudah silap jalan daaaa.... pttnya kat roundbout labu sayong tu terus.. tpi pegi masuk kiri.. itu jalan nak ke MANONG! adoi... jam masa tu dah tunjuk kul 645 ptg. Cepat² ku suh Mr Daddy buat u turn. Kang tak pasal² berbuka lam keta..

Smpi umah.. jadi bahan lawak ler.. kene gelak dek adik badik makcik pakcik bagai.. sepanjang hayat aku tak pulak pernah sesat.. hahaha tula sebok sgt cerita macam².. smpi tak tgk kiri kanan...

Dari bazar tu yang kami tapau hanyalah cendol!.. sedap ooooooooo... ku pulun smpi stgh jug hohohoho...

3 comments:

mama_izz said...

eh mcm kenal jek tmpat ni.. hazlina orang kuala ker?? saya orang kuala.. hehhe

noor azuani said...

lina-hg raye ktne ling?...ku rayer pertama kt perak (bote) mlmtu br lumbe blk kedah.....xdpt pn jumpe iera mama mrsya@geng kedah..xsempat arrr ry thn ni...cuti pndek je huhuhu

Cik Andam Hazlina said...

mama izz : haah lina mmg asal sana.. kalo tau boleh dtg beraya..

oni: ku beraya kat kuala kangsar.. waah meleapas le hang nak gedik² ngan marsya eh.. hahahhhaaa

Makeup Services:
Bridal/Wedding, Engagement, Photoshoot, Event/Dinner, Day/Night, Personal - Advance Makeup