Friday, October 23, 2009

Hari Ini .. Saat Ini .. Setahun Yang Lalu

Hari ini 23/10/2009. Jam 10.37 pagi .. Puteri yang amat Mummy kasihi dah pun berusia setahun. Sungguh cepat mase berlalu.. Mummy rase cam baru semalam Mummy lahirkan Fia.. Mummy tak pernah sangka Mummy akan lalui setahun ni dengan begitu indah..


Fia beberapa jam selepas dilahirkan ..


Fia berusia seminggu

Tak mudah menjaga Fia.. Mummy akui Fia terlalu lasak. Dari pantang sampai la saat ini Fia tak pernah kenal erti putus asa.. Mase pantang dulu pun Fia asek buat hal bile time memalam.. sampai berpassing² ngan opah n atuk nak dodoikan sayang.. selagi jam tak cecah 2 pagi Fia mesti tak berenti melalak.. Mummy agak Fia lapar sampai opah sumbat sayang Mummy ni dgn nestum baru diam ... lena smpi ke pagi.. Memang menguji kesabaran betul time ni.. heheheeee


Buah hati Mummy


Bile dah ngamuk

Sekarang ni Fia sebenarnya dah boleh berjalan.. tapi disebabkan 'kemasalan' Fia lebih selesa merangkak.. Mummy selalu perhatikan bile Fia sendirian Fia mesti berjalan.. tapi bile ade orang mula la nak manja lebih.. nak mintak dukung..tu yang kadang mencuit hati Mummy.


Si bijak Mummy..



Hari ini juga segala persiapan nak sambut anak Mummy yang sorang ni punya besday esok Mummy dah siapkan.. Kita buat simple je.. sekadar meraikan perkembangan cemerlang buah hati Mummy dan Daddy..

Kami bangga memiliki mu sayang.. semoga membesar dgn cerdik dah pandai seperti maksud nama mu.. sihat selalu dan yang paling penting, Mummy nak Sayang gembira dan bahagia.. Mummy dan Daddy akan cube tunaikan segala permintaan sayang selagi kami terdaya. Kami juga mahukan yang terbaik buat sayang.. aminn

Ni entry lama taun 2008, 21/10. Mummy tak pernah publish. cume hari ni bile terbaca Mummy dapat rasekan kegusaran Mummy menuggu Fia datang bertemu Mummy dan Daddy mase nih .. :

Minggu 40
..."Minggu ni rase lambat sangat masa berlalu. Aku dah start cuti dah..
Perut rase berat sangat. Tak sabar nak tengok anak sendiri.
Dia pun makin aktif macam dah tak sabar nak tengok dunia.
BH contraction pun dah mule makin kerap.
huhuhu moga mampu bertahan ke saat terakhir.."...


WE REALLY LOVE U.

Mummy doakan semua wanita akan dapat melalui detik terindah dalam hidup seperti yang pernah Mummy lalui setahun lalu.. Mummy juga berharap agar semua wanita berpeluang menjadi seorang Ibu. Amiin...

7 comments:

-DiraDiya- said...

touched..

tinnie said...

happy 1st Birthday Fia ...
Moga membesar jd anak yg Solehah...

Naz-Segalanya disini said...

fia yang kelakar..epi besday fia..semoga fia akan tetap menyinari rumahtangga mummy n daddy hingga ke akhirnya

Mummy Wafiq said...

saat yg xkan berulang lg dlm hidup kite semua..bile ingat blk rs sedih ade..hepi pon ade kan..

*hepi besday FIA..aunty xdpt dtg bday party FIA..sori syg..ape pon hope FIA membesar dgn sihat..jd anak yg baik..bijak..& menjadi org berguna suatu hari nti yer.

~HAPPY BIRTHDAY TO YOU!!~

MRS. K said...

hepi besday fia..
we love u 2,3,4..

zaza yazid said...

happy besday fia..jd gud girl tau =D

mamafaris said...

laling fia...hapy besday ye...i lap uu..i don lap me ok..

Makeup Services:
Bridal/Wedding, Engagement, Photoshoot, Event/Dinner, Day/Night, Personal - Advance Makeup