Thursday, August 19, 2010

Bas?.. Seronok jgk..

Sehari seblom puasa Mummy sempat la bawak HK naik bas.. hehehehe.. pegi mana? Balik dr MV nak blk umah.. Mummy ade urusan kat Maybank MV tu .. nak tak nak kene la pegi time opis hour.. Mr Daddy plak pepagi lagi dah g keje.. Pegi kami naik teksi.. balik baru Mummy bawak HK naik bas..

Selesai urusan kat bank, tapau kan nugget KFC tuk HK, kami pun terus kuar dr MV tu.. nak jenjalan berdua ngan HK cam takde mood plak.. mase tu br kul 11 pagi.. byk kedai baru bukak pintu sekerat.. so takde mood nak jenjalan..

Lepas dalam 10 minit tunggu bas ada la bas sampai.. nasib baik bas kosong... ye la nak blk ke PJ takde la org.. sbb sume kuar menghala ke KL.. so selamat sikit Mummy.. kot² nak handle HK lam bas penuh sesak naya je...



HK yang mengatuk.. dapat susu terus segar bugar.. tak nak duduk.. nak berdiri dalam bas tu.. sib baik ada palang.. dpt la Mummy gayutkan tangan Mummy supaya HK tak jatuh.. Maklumla drebar bas ni kan suka² je main tekan break.. kang tak pasal² jatuh tergolek bawah kusi kang...




Teruja tgk org kiri kanan dgn feel botol susu lam mulut..



Bas masuk je Federal Highway HK terus eksited.. tunjuk itu tunjuk ini.. ye la bas kan tinggi.. nak pulak duduk belakang nampak la sume kat belah bawah ni.. tak henti² dia uuuuuu sana uuuuu sini.. kalo tgk papan iklan gergasi kat sepanjang jalan tu lagi dia seronok.. suma pun besar² dan jelas..

Smpi separuh jalan HK pun lentok.. HK ni kalo naik apa kenderaan sekali pun dia mesti akan tdo.. alhamdulillah senang keje Mummy.. sbb tu kalo naik kete sndr duduk kat carseat.. Bile tdo pun tetap selesa....

2 comments:

Mama Kyra said...

sonok fia dpt naik bus ye..seb bek dia tk meragam kn..

Cik Andam Hazlina said...

haah.. tula.. sib baik la tak de ramai org.. kalo tak satu bas tu dgr sore dia je..

Makeup Services:
Bridal/Wedding, Engagement, Photoshoot, Event/Dinner, Day/Night, Personal - Advance Makeup