Wednesday, August 11, 2010

HK Lagi 2 Bulan ..


Lagi 2 bulan HK dah nak berusia 2 tahun.. cepat nya mase berlalu.. Mummy rindu time HK dlm perut.. hehehe .. nak preggy lagi.. rase macam dah tak larat.. penat plak jg princess sorang ni.. lepas tu macam kesian je kalo ade adik nnt mcm takde org nak layan dia.. So Daddy pun agreed kita postpone dulu bab tambah anak.. nak manja si little carrot ni puas-puas..

Bile usia dah makin bertambah, ragam pun bertambah ler.. macam-macam kerenah.. skang ni dia tak suka pakai pampers. Sekali shi shi terus nak suh tukar baru..  Kalo dah pandai cakap memang Mummy ajar  HK ke toilet tuk buang air.. skang ni Mummy yg tak konfiden nak ajar dia lagi.. ehehhehe

Banyak bende dan perkara sekarang HK dah boleh independent. Nak makan ke nak minum ke tak payah nak suap-suap.. bg je makan sendiri.. habis licin.. bersepah tu biasa la.. part paling dia suka bile tumpahkan air.. haaa laju je pegi amek kain buruk nak lap.. takut kot-kot kalo kene marah la tu.. Dah pandai nak mintak mandi, gosok gigi, sabun, syampoo.. pendek kata semua perkara dia dah nak buat sendiri.. Mummy suke tgk perkembangan dia setiap hari..

Yang paling Mummy sgt teharu.. bile nak tdo mesti nak Mummy gomol-gomol dulu.. peluk-peluk, cium-cium baru dia ade rase ngantuk.. tp kene baring sebelah.. kalo tak selagi tu la tak mo nak tdo.. paling best mesti suruh cium dia byk2 kali.. seronoknya.. bile tgk dia lena dlm dakapan Mummy.. bile dah lena Mummy mesti cium dia puas2.. sbb ada satu bau tu sgt sedddddaappppp dicium.. macam tak penah puas..

Ketahuilah sayang.. Mummy dan Daddy sgt sayang kat HK.. kami seronok tgk sayang membesar dgn baik sekali dan bijak.. walaupun kadang-kadang kenakalan mu buat Mummy urut dada.. heheheh..

Kau la racun kau lah penawar
Kau la nyawa intan payung Mummy... tanpa mu Mummy mati..

mmuuahh!!!!

8 comments:

♥etiey erywan♥ said...

hhehe... tingat sgt time preggy. tp mesti berbeza..time 1st chil dgn yg lain... i follow u

Fieza said...

Mmg rindu time preggy kan. Saper2 pun macam tue..fia ngan syakil lebih kurang sebaya jer

Sidratul Muntaha said...

y carrot lina?
ke sebab teeth dia?
ahahhaa..
laki akka dulu time kat polytech pun satu batch panggil lobak..

Cik Andam Hazlina said...

Etiey: haah kan.. mesti ada beza.. thanks follow .. lina follow blk yer..

Cik Andam Hazlina said...

Fieza : urmm rindu kan.. nak usung perut sana sini.. lepas tu dpt keutamaan dr semua org.. heheheh..

Cik Andam Hazlina said...

kak atul: carrot sbb fia sukeeee carrot. tu dah jadi makanan wajib dia.. kalo nak dia berselera makan taruk carrot.. konfem dia kutip carrot je.. hahahah...

Hanna said...

cepat betulkan masa berlalu..x sedar baby yg kita lahirkan dh cerdik buat mcm2..wah! x lama lg fia nk 2 thn..cepat dh jadi anak dara :)

Cik Andam Hazlina said...

hanna : hahaha.. mmg tak terasakan.. cepat je masa tinggal kan kita..

Makeup Services:
Bridal/Wedding, Engagement, Photoshoot, Event/Dinner, Day/Night, Personal - Advance Makeup